tisdag 13 november 2007

Kill the Messenger

Har ni blivit rädda för er post någon gång?
Ni vet, man släpar sig sömndrucken den där långa milen till brevinkastet, får ihop en hög av utsugarkuvert igenslickade av en slemmig kapitalisttunga, blandat med girighet, konsumtionhysteri, frestelser, och obscena förslag från Rusta att använda sig av sina tillgångar och säga ja istället för nej. Plösligt så kör någon in en rostig trubbig kniv i bröstet och vrider om. Man släpper allt man har i händerna, backar bak och ser hela sitt liv passera revy.
Där är den.
Vi kan dra till med allt ifrån polismyndigheten, ett brev med en avsändare man bara kopplar till kaos, till ett litet blodstänkt knytte som får en att ångra att man nånsin beblandade sig med maffian.

Min dödsdom var ett vitt kuvert med ett blått grin ifrån arbetsförmedlingen.

Jaha, nu har grinchen tillslut kravlat sig ut ur sin håla och stulit min jul, tänkte jag och började koka kaffe medan domedagsklockorna började klämta allt högre. Nu har kraven på de arbetslösa skärpts och nått även mig, nu ska slacker-generationen ut och slava – även om det innebär att ta till hårdhandskarna med piskor, bojor och no pity.
Jag satte mig ner vid köksbordet med kuvertet i knäet. Trots låsta dörrar och fördragna gardiner så hade verkligheten liks förbannat lyckats hitta en springa att slinka sig igenom.
Det var ju i alla fall kul så länge det varade. Dags att packa ihop och säga adjöss då. Imitera John Wayne, tända en cigarett och säga ”A girl's got to do what a girl's got to do”. Göra färdigt jobbet med uppskurna handleder och kapade artärer. Dags att bli en vinnare, vinka i slow-motion och sticka med den lilla värdighet som finns kvar.
Med darrande Parkinsonsfingrar öppnade jag min dom till ljudet av du-dunk-da-dunk, du-dunk-da-dunk. Speedade igenom texten i jakt på nyckelord.
Men vad nu? Inte en enda antydan till att rensa upp i socbidragarträsket!

Jippi-ka-yey! Det finns nog ingen annan än jag som fått samma kick och lyckorus över massutskickade nyheter om arbetsförmedlingens verksamhet.
Jag klarade mig undan…för denna gång. Vaknade precis innan fallet nådde trottoaren.

( Lika bra att avsluta med: To be continued)





7 kommentarer:

  1. Jag fick faktiskt kramp i magen när jag läste...

    SvaraRadera
  2. Du, jag fick i dag också ett brev från Af och blev lika rädd jag. Det var också med stor vånda jag öppnade skiten. Jag är allt för depp just nu för att orka med dom också. Men det var bara jag som var utvald att svara på en enkät helt anonymt. Men den kan dom ta och stoppa upp någonstans. Den åker i soporna. Inte vill jag hjälpa till så dom blir ännu effektivare och börjar jaga på mig ännu mer. Eller dig...

    Kram hörru.

    SvaraRadera
  3. Ariel: Förlåt! ;)


    Judith: Haha, vilket sammanträffande. Så då är jag inte ensam om tycka att arbetsförmedlingen, och allt vad det innebär, är skräckinjagande.
    Mitt brev åker också i soporna. Kamp!

    SvaraRadera
  4. *Vinkar och ropar ho-ho* Här är en till. Nu är jag ju inte i klorna på dem men jag var ett ynkans halvår av mitt liv och de lismande gamla kloka fyrtiotalisthandläggaren gav mig dödslängtan av stora mått.

    Minns fortfarande;"det är varje kvinnas rättighet att få jobba heltid"

    Men, jag ville ju bara söka på halvtid för med lång sjukhistoria och fyra barn hemma (just då) så skulle jag aldrig orkat dagspendla de 10 milen han satt upp. *Uuuuäääärk*

    SvaraRadera
  5. Jag har fastnat i ett arbetsmarknadspolitiskt program och det verkar som om jag är tvingad att börja på en praktikplats på ett företag som jobbar över hela Sverige. När jag ringde chefen var han i Umeå.

    Jag är rädd. Hata skiten...

    SvaraRadera
  6. Tusen tack för ditt fina svar. Såå skönt att nån i bloggvärlden hör mig o förstår. Kom gärna tillbaka med fler synpunkter o åsikter. Många kramar!

    SvaraRadera
  7. Hosanna: Dagspendla 10 mil, uh...att dom ens får komma med sådana absurda förslag. Att kräva att folk ta vilket skit som helst och samtidigt vara tacksam....Gah, dom kan ju lika gärna köra in ett skott i pannan på en and get it over with.

    Jonniecb: Det är sådana stunder man önskar att man var en hård jävel med makt, nån som knipslar av fingrar av folk och tycker sig förtjäna största möjliga respect. Och vips så serverar dom drömjobb på silverfat eller säger " tagga ner och ansträng dig inte i onödan, vi har stålar åt dig ändå"

    Ela: Så lite så :)

    SvaraRadera

[ Bloggspått-tips för er som upplever att internätet slukar era ord:
Kopiera kommentaren ifall ni möts av ett blank space efter att ni pressat
på "förhandsgranska", "kommentera som" eller dylikt, och klistra in igen. Såpp!]