tisdag 16 september 2014

Männen vi älskar




Kanalkrig med förtorkade stofiler som inte förstår att sitcoms inte automatiskt är träshtelevision bara för att dem vill något så förskräckligt superficiellt som att få att oss att skratta. Nej, ett avsnitt av Scrubs är antagligen inte lika förklokande som Kunskapskanalens dokumentärfilm ”Möt Romarna” men man får betydligt fler genidrag per minut; hur kan man liksom undgå att slås av hur briljant dialogen är när Dr Cox börjar dela ut verbala coxslaps? Hur kan man inte bli annat än totalt frälst av JCs geekiga uppenbarelse, kupa sina händer & lova Den Stora Skaparen evig aktning?
Bear Grylls kan visserligen lära mig hur man överlever i siberiska snötäckta fjällandskap men Sheldon Coopers trivselproblem är som en comfortmjuk & torkskåpsvarm snuttefilt att varsamt linda in mina depressiva skov i så det där förströelsevalet är inte så jäkla svårt för min del. Robert Cailliau och Tim Berners-Lee har redan gett oss the World Wide Web. Dagens vardagshjältar är fiktiva & går under namn som Jim Halpert, Barney Stinson, Perry Cox, Chandler Bing, Dag Refsnes, Phil Dunphy, George Costanza, Sheldon Cooper & Charlie Kelly. Cheers!



Jag visste det. Jag har som alltid haft på känn att farfar var en sådan som föll in i PERSONLIGHETSTYP FÖNSTERLEJON: ” Du är en överålders & överflödig stackars gubbfan som tillbringar större delen av din dag vid köksbordet med endast bordsradion som halvsprakigt sällskap, när dig på blaskig havregrynsgröt & lutfisk & knåpar ihop en & annan insändare till lokaltidningen – din generations motsvarighet till facebookuppdateringar. Måhända att världen kanske helst av allt vill glömma bort att du finns, men så jäkla enkelt tänker du inte göra det för dem, eller hur din gamle stöt?  


Undertecknat F.M.N.
M. Von Fritz. N. All respekt till karln som plojjade runt med ett skojigt fingerat mellannamn utan att ens ha en publik som visade minsta tecken på att vara roade. 


[Gör egna pins med font i XS så att den nyfikne som lutar sig fram får skylla sig själv.]

Grönt te i muminkoppar. Bovetegröt med en fruktig färgklick i instagramformat. En obligatorisk jordglob på teakhyllan. En fin liten F!-rosa röstselfie & klappar på axeln från det stora mäktiga systraskapet. Ett bordeauxrött läppstift för att matcha höstens färger. Ni är så jävla billiga. 



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

10 kommentarer:

  1. Gillar ditt kreativa språk och dina häftiga formuleringar.

    SvaraRadera
  2. Haha åh så jäkla underbart. Jag har hur mycket dötid som helst att bli allmänbildad och klok på meeen det lockar ändå mer att fånigt få skratta åt de ibland så simpla men ändå så otroligt underhållande programmen. Orka anstränga sig när man inte behöver. Föredrar humor som alla förstår, som ändå är så briljant. Det finns ju värre saker att se på. Sålänge jag inte kollar på typ big brother är jag nöjd. Och som vanligt. Ditt sätt att skriva är så jävla amazing så man vågar ju knappt skriva själv. Kram!

    SvaraRadera
  3. Alltså Scrubs och Big Bang Theory är riktiga lyckobringare. Hur ska man annars lyckas skratta en halvtimme i sträck när man sitter själv på sin kammare? Sheldon <3

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Kalle byx: Åh men tack alltså, så jäkla najs och fin kommentar att få ^^

    Fult: Vi emotionella vrak behöver ju feta dagliga doser av humor, för det är vi värda lixom :D Kunskapskanalen och tjocka böcker i allmänbildning kan vänta tills vi blir...ja lönsamma, oparasitaktiga och fullt funktionella bruttor i det där ekorrhjulet, haha. Sett The Middle by the way? Tankade nyss hem femte säsongen så många kvällar är räddade framöver. Sue Heck är typ min idol ^^
    Och håller ju inte helt med dig där, men blir alldeles generad och superglad så hjärtliga tack <3

    Isabelle: Indeed! Och tack till underbara Sheldon som gett oss
    " Soft kitty,
    Warm kitty,
    Little ball of fur,
    Happy kitty,
    Sleepy kitty,
    Purr, purr, purr."
    och klassikern " Bazinga!"

    SvaraRadera
  6. Kan ändå känna att det är skönt med de här "fördummande" programmen; att skratta åt enkelheten i det hela. Måste man hela tiden pressa in massa onödig men ack så *allmänbildande* fakta i huvudet å trötta ut sig i onödan? Är väl bättre att låta hjärnan vila lite emellanåt, kan jag tycka. (Måste inflika att jag har en del Sheldon Cooper-personligheter omkring mig i vardagen & det är så himla upplyftande & roligt, precis som i serien, haha. *utsvävning*)

    SvaraRadera
  7. Michaela: Känner bah: LYLLOS! Alla borde vara förunnade en Sheldon-typ i sin umgängeskrets eller omgivning.

    SvaraRadera
  8. Men var är:
    D W I G H T / S C H R U T E
    :O
    :O
    :O

    /f o c

    SvaraRadera
  9. Foc: Han är i mitt hjärta ^^ Slog på den koncisa trumman och valde alfanörden ur serien.

    SvaraRadera

[ Bloggspått-tips för er som upplever att internätet slukar era ord:
Kopiera kommentaren ifall ni möts av ett blank space efter att ni pressat
på "förhandsgranska", "kommentera som" eller dylikt, och klistra in igen. Såpp!]